Delavnica izdelovanje rož

DELAVNICA IZDELOVANJE ROŽ IZ RAZLIČNIH MATERIALOV

Radenci 14.5. do 19.5. 2011

Nasmejana, dobre volje in ponosna na lasten izdelek – šop rožic, ki jih je držala v rokah, se je iz delavnice v društvo vrnila naša članica. Bila je prava umetnica, saj je naredila veliko različnih rožic tako, da je bila ena lepša od druge. Z zanimanjem smo prisluhnili njeni razlagi kako je vse naredila in katere materiale je za to potrebovala. Ko nam je tudi pokazala način izdelave rožic iz najlon nogavic smo se tudi ostali lotili dela. Rezultat je bila rožica, ki jo je vsaka udeleženka že lahko odnesla domov, kot prvi lasten izdelek.

Vtisi naše članice in kratek povzetek njene udeležbe na delavnici.

V soboto 14.05.2011 smo se udeleženke zbrale v domu zdravja  ZDIS V Radencih. Namestile smo se po sobah, nato pa zbrale v kuhinji. Imele smo spoznavni večer, določile hišni red, malo poklepetale, vsaka je kaj povedala o sebi, prebile led in tako se je končal dan. Naslednje jutro smo vstale ob sedmih, pozajtrkovale, si povedale kako je katera spala, popile še kavico in veselo na delo.

Začele smo s prvo rožico – narciso. Na začetku ni bilo lahko.Veliko žice, veliko zavijanja z žico, prsti kar trpijo. No, nismo se dale in smo kaj hitro osvojile vse prijeme. Izdelale smo narciso potem je sledila vrtnica, orhideja itd. Bile smo pridne učenke in delale kar hitro. Mentorica je bila vsem vedno na voljo, v vsakem trenutku voljna karkoli pokazat. Nikoli ni bila nestrpna, če nam kaj ni šlo. Skratka bila je prava ROŽICA. Po zaključku delavnice je sledilo kosilo in prosto popoldne. Nekatere smo se šle kopat, druge so šle na sprehod, zvečer pa smo imele družabno druženje. In tako so potekali vsi dnevi. Med seboj smo se zelo povezale in ostale v kontaktu tudi po delavnici. Domov smo odhajale zadovoljne in polne novega znanja. Vse udeleženke se strinjamo, da se ta delavnica nadaljuje tudi v prihodnje. Zahvaljujem se naši predsednici Lenki Perko, da mi je omogočila udeležbo na tej delavnici.